Har du mängder med fotografier som bara ligger i en låda och skräpar? Då har du säkerligen också många minnen som du har glömt bort. Genom att ta tillvara på dina fotografier minskar du risken för att de ska förstöras med tiden, samtidigt som du får ett smart och fint sätt att minnas tillbaka.

Det finns mängder med olika saker du kan göra med dina fotografier. Idag sparar de allra flesta sina bilder på datorn eller mobiltelefonen, men få saker kan slå det klassiska och traditionella. Här nedan har vi därför listat några roliga saker som du kan använda gamla fotografier till, för att på så sätt ge dem nytt liv och få de att skina igen.

1. Skapa en fin fotobok

Fotoböcker är något som alltid varit mycket populärt och som är lika fint att ha i bokhyllan som att ge bort i present. Idag kan du dessutom skapa professionella fotoböcker på nätet, så att du slipper klippa och klistra om du själv inte vill.

2. Skapa en tavelvägg

Tavelväggen har blivit ett mycket uppskattat inslag i många svenska hem. Har du flera bilder som du skulle vilja sätta upp kan du med fördel skapa en personlig tavelvägg. Du kan dessutom förstora upp vissa av bilderna, t.ex. om du vill ha tavlor i olika storlekar.

3. Scrapbooking

Scrapbooking med gamla bilder kan på många sätt likna fotoböcker, men skillnaden är att du klipper och klistrar – mycket! Du kan t.ex. använda fotografier kombinerat med andra föremål som påminner dig om minnet på bilden, t.ex. biljetter, knappar, frimärken eller dylikt. Varför inte göra en bok om hur du och din partner träffades eller en bok om er första resa tillsammans?