För att börja fotografera krävs det bara att du har en fungerande kamera. Till en början duger det bra att använda den kamera som finns inbyggd i din mobiltelefon för att utveckla dina fotograferingskunskaper. Men allt eftersom du blir bättre på att fota kommer du att vilja avancera och i det här inlägget får du veta mer om den utrustning som finns till kameror.

Systemkamera

Att investera i en systemkamera är det första steget mot att bli en professionell fotograf. Skillnaden mellan en systemkamera och en vanlig kamera är att du kan byta ut kamerans objektiv och en systemkamera har fler inställningar.

Objektiv

Ett objektiv är en optisk lins som sitter på kameran. Olika objektiv har olika vidvinkel och bländarantal och därför kan det vara värt att investera i fler så du kan byta beroende på vilket motiv du fotar.

Självutlösare

Många kameror har en inbyggd självutlösare. Men om du fotograferar dig själv mycket kan det vara värt att investera i en fjärrstyrd självutlösare. Då har du kontrollen i din hand och trycker på knappen för att fotot skall tas.

Blixt

Nästan alla kameror har en inbyggd blixt. Men du kan även köpa en extern blixt för att optimera ljuset ännu bättre.