Om man startat upp ett företag kommer man snart märka hur viktigt det är att marknadsföra sig. Har man ett företag som sysslar med fotografering behöver man nå ut till kunder och då kan en företagsfilm vara ett klokt val.

Praktiskt sätt att marknadsföra sig

En företagsfilm är ett väldigt praktiskt sätt att marknadsföra sig på. Man kan till exempel visa tekniker, färdigheter med mera och nå ut på väldigt många sätt. Att just ha en företagsfilm är också lite mer nytänkande än att bara ha en vanlig annons. Det syns att filmen är något företagaren lagt ner tid på och ofta lockar den mer än en skriven annons.

Ta fram en företagsfilm

Företaget https://www.explainer.se/ kan hjälpa till med att ta fram en företagsfilm åt fotoföretaget. De hjälper flera typer av företag med att ta fram reklamfilmer och det är en stor fördel att anlita experter när det kommer till filmningen. Som fotograf har man i regel koll på ljussättning med mera, men att klippa ihop en lagom lång film som tar fram det bästa hos fotografen är kanske inte lika enkelt. När man anlitar proffs kommer man tillsammans fram till vad som är bäst, och jämfört med hur många kunder en bra företagsfilm kan ge är den peng man betalar liten.

Hur når man ut med företagsfilmen?

Företagsfilmen kan till exempel användas i fotoföretagets sociala medier. De kan också läggas upp på hemsidor eller användas i tv-skärmar som ofta finns i exempelvis butikskassor. Vill man satsa mer går det givetvis också att använda filmen som tv-reklam. Det är dock en lite dyrare reklamkampanj.

Vad kan filmen visa?

En företagsfilm kan visa många olika delar. Företagets arbetsuppgifter, lite portfoliobilder med mera är inte alls fel att ha med för att visa vad fotografen verkligen kan. Det är i regel sådant blivande kunder vill se.