Att ta nakenbilder på ett sensuellt sätt är oerhört vackert och konstnärligt. Sättet kan kallas olika men boudoirfotografering är ett av dem. Oavsett om det är du som fotar eller du som ska fotograferas så kan det vara bra att tänka på vissa saker.

För dig som ska fotograferas

När det är du som ska fotas så kan det vara så att du vill känna dig extra sexig och vacker. Om du är missnöjd med något på din kropp såsom dina bröst, kanske en bröstoperation med Motiva implantat vara en lösning. Annars är det faktiskt också mycket trendigt och vackert med en fullt naturlig kropp. Det handlar helt och hållet om din egen självkänsla, men om du ska operera dig så gör det hos en bra kirurg och med de bästa implantaten. Motiva har utvecklat naturliga och starka implantat som gör sig oerhört snygga på bild.

Ska du fotograferas i underkläder är bysten ännu viktigare än om du bara är naken. Varumärket Motiva och deras implantat finns i flera storlekar och som runda eller droppformade.

Hitta rätt poser

Att hitta rätt poser framför kameran är inte alltid enkelt, speciellt om du är missnöjd med hur du ser ut eller bara är oerfaren. Samarbetar du med en erfaren fotograf kommer hen att hjälpa dig men du kan också läsa på om vissa snygga poser själv. Tänk på att det ska vara stilfullt och elegant, inte porrigt.

För fotografen

Är det du som är fotograf måste du tänka både på ljus, utrustning och dekor. Är modellen du ska fota naken eller nära inpå, är det bra om du låter studion vara ordentligt uppvärmd. Ska du fotografera personen utomhus ska du ta med dig filtar och gärna en värmelampa eller liknande så att du kan blåsa på modellen. Se också till att det finns någonstans att gå in och värma sig.

Fotografera på ett elegant sätt

Att fota nakenmodeller eller göra boudoirfotografering kräver talang. Det ska göras med elegans för att porträttera kvinnans kropp på ett smakfullt sätt. Signera alltid ett avtal med modellen så att du vet att ni båda har samtycke om fotograferingen. Kolla alltid att hon har det bra och känner sig väl till mods. Är du en kvinnlig fotograf är det kanske enklare.

Läs gärna på om poser och hur modellen ska röra sig så att du kan guida henne rätt. En del personer tycker det kan kännas obehagligt att ta av sig kläderna och blir därmed lite stela framför kameran.

Om fotografering