En fotografs arbetsplats kan variera. Ena dagen kan man arbeta i en studio för att andra dagen arbeta utomhus. Under sommaren kan det funka bra att fotografera utomhus under långa pass. Men så snart som temperaturen börjar sjunka kan dessa arbetspass vara en mardröm. I det här inlägget kommer du därför att få några tips på hur du kan hålla värmen under utomhusfotograferingar.

Rätt jacka

Det absolut bästa du kan investera i för att du ska hålla värmen bra under en lång utomhusfotografering är en bra jacka. Det finns massor av olika sorters jackor att välja bland med olika fodringar och material. Det är bättre att du har en för varm jacka än en för kall. Dessutom kan en jacka vara ett snyggt plagg som får även dig som fotograf att känna dig snygg under fotograferingen.

Underställ

En annan sak du kan göra för att hålla värmen under fotograferingen är att köpa ett bra underställ. Fördelen med underställ är att de inte syns under dina plagg, vilket gör att om du ska stå framför kameran kan du ändå ha moderiktiga kläder över ditt underställ. Ett underställ består av en överdel och en underdel av ett varmare material. Till exempel ull.

Accessoarer

Något annat du kan klä dig i för att hålla värmen ännu bättre under fotograferingen är accessoarer. Mössa, halsduk och vantar är snygga detaljer som också håller värmen bättre. Som fotograf kan det vara svårt att ha vantar på sig, därför ska du se till att köpa ett par tunnare vantar du använder under fotograferingen och ett par tjockare vantar du kan ha på mellan varven.

Övriga plagg

För att du ska kunna hålla värmen är det viktigt att du klär dig i ett flertal varma plagg. Det kan till exempel vara en bra idé att ha en fleecetröja eller varmare stickad tröja under din jacka. Det kan också vara värt att ha täckbyxor på benen. På fötterna ska du bära tjocka sockar och ett par rejäla skor.

Rör på dig

Förutom att du kan klä dig för att hålla värmen är det viktigt att du rör på dig. Om du står stilla under hela fotograferingen kommer du att bli kall. Därför är det bra att du rör på dig för att hålla igång kroppen.