Med höga elpriser behöver alla sänka sin elkonsumtion. Du kan till exempel undvika att fotografera utomhus när det är kallt om du sänkt värmen i din bostad. Oavsett om du är professionell eller hobbyfotograf kostar det el att använda din utrusting. Som fotograf kommer du att behöva ladda din laptop, ladda mobilen, ladda kamerabatteriet och så vidare men det går att sänka elkostnaden även här.

Ladda billigare

Det går att spara en hel del pengar genom att ladda när elpriset är lågt som exempelvis på natten eller under dagen när de flesta inte är hemma och strömåtgången är låg. Var noga med att välja ett elbolag som erbjuder bra priser och byt aktivt elbolag om de inte längre är billigast. Se till att du stänger av all el när du inte är hemma så att din dator eller TV inte är på standby och drar el i onödan.

Uppdatera ditt hem

En viktig del för att kunna hålla elkonsumtionen under kontroll är att uppdatera ditt hem. Om du bor i Stockholm kan du anlita en professionell och pålitlig elektriker i Täby som kan hjälpa till med alla olika former av elarbeten. Hos Dryft arbetar endast kunniga och certifierade elektriker som utför installationer såsom laddboxar, spishäll, belysning eller smarta hem. Dessutom kan de byta din elcentral, strömbytare samt dimmers. Givetvis utför elektriker i Täby även felsökningar och kan reparera trasiga ledningar och eluttag vid behov.

Stationär dator

Att redigera bilder på en stationär dator kan vara lockande. Tyvärr drar de bästa datorerna mycket ström och kan bidra till en kraftig elräkning. Var noga med att använda datorn sparsamt när du jobbar med dina foton genom att minska den tid som du lägger ner på Photoshop eller Lightroom. Välj kvalitets foton som inte kräver mycket arbete.

Utrustning