Arbetar du som fotograf eller har du bara ett stort intresse för fotografi? Då kan det helt klart vara värt att ta del av dessa unika och bra tips som vi har samlat. Oavsett varför du är intresserad av fotografi och hur länge du har utövat det finns det alltid utrymme för förbättring. Här berättar vi precis hur du ska gå tillväga för att testa nya vägar. Bilderna kan du sedan använda för https://medtryck.com/ om du vill trycka häftiga profilprodukter till verksamheter eller varför inte sälja den via fotohemsidor på nätet, t.ex. iStock?

Bästa tipsen för att bli en bättre fotograf

1. Begränsa dig själv

Det kan låta som en riktig dålig idé att begränsa sig själv om man vill utvecklas, men när det kommer till fotografering kan det faktiskt vara en bra idé. Med begränsning menar vi att du metaforiskt bör binda ena handen bakom ryggen, för att på så sätt hitta nya möjligheter. Det kan t.ex. handla om att du endast får använda dig av mobilkamera för att fotografera eller att du bara får behandla bilderna med penslar.

2. Fotografera ”utanför boxen”

Är du van att bara ta porträttbilder eller är det djur som är ditt expertisområde? Försök att prova på något nytt och arbeta utanför dina egna ramar. För att förbereda dig kan du t.ex. läsa en bok om fotografering inom andra områden eller varför inte använda dig av dina bilder för att skapa digitala montage?

3. Härma någon du beundrar

Har du en fotograf som du beundrar väldigt mycket? Varför inte testa att härma denne, men att sätta in din egen personliga klang? Att härma någon är inte fel, så länge du inte kopierar fotografens bilder rakt av. Se det istället som ett sätt för dig att hämta inspiration hos andra och på så sätt utvecklas i dig själv.

4. Var inte för självkritisk

Det är lätt att vara självkritisk när man fotograferar, men det finns få saker som dödar kreativitet lika mycket som självkritik. Strunt samma om det inte går som du tänkt dig eller att alla bilder blir kassa. Fortsätt att öva så kommer det av sig själv – det gör det nämligen alltid.