Att ha rätt bakgrund när du fotograferar kan göra det där lilla extra för att ditt fotografi ska se professionellt ut. Men det kan också få dina foton att sticka ut i mängden. Det finns flera saker du kan tänka på för att bakgrunden när du fotograferar ska bli så bra som möjligt. I det här inlägget kommer du att få några tips på hur du kan tänka för att välja rätt bakgrund till dina foton.

Tapet

Om du gillar att fotografera porträtt eller produktbilder i ditt hem kan du faktiskt använda dig av dina tapeter för att skapa en stilren fotobakgrund. Om du inte är nöjd med de tapeter du redan har kan du kika in Boråstapeter vilket är en sida som säljer tapeter online. När du har tapetserat och fått tapet över kan du använda resterna och skapa en bakgrund till när du fotograferar mindre motiv, till exempel produkter.

Fotobakgrunder

Du har säkert sett att i fotostudios används särskilda bakgrunden för fotografering. Dessa bakgrunder hängs upp ungefär som en skärm och är bra sätt att få enkla bakgrunder till dina fotografier. Det finns flera olika sorters fotobakgrunder att välja bland, de som går i en enhetlig vit, svart eller grå färg och de som har ett enkelt mönster likt de fotobakgrunder som användes på skolfoton förr i världen. Sedan finns det också så kallade green screens vilket är en annan sorts fotobakgrund du använder om du vill experimentera i bildredigeringsprogrammet photoshop och frilägga bilden du tagit och klippa in en valfri bakgrund.

Fota på allmän plats

Att fotografera utomhus i en miljö där det rör sig mycket folk kan vara svårt eftersom att du som fotograf har mindre kontroll över bakgrunden. En sak du ska tänka på när du fotograferar på allmän plats är att du behöver kolla av innan du tar bilden om det ligger något olämpligt i bakgrunden. Till exempel om du fotograferar i en stadspark och det ligger flaskor och annat skräp i bakgrunden behöver du ta bort det för att få till en lyckad bild.