Det är en hel vetenskap vilket smink som bör användas inför en fotografering. Allt beror på vilket slutresultat som önskas. Rent generellt behövs det mycket smink för en hel del försvinner på en bild. I en studio där starka studioblixtar används försvinner cirka 50 procent av sminkningen. När det gäller fotografering och makeup är det viktigt att lägga fokus på basen. För att sminkbasen ska bli bra är det viktigt att använda bra hudvårdsprodukter under. För att fina linjer kring ögonen ska reduceras och inte synas på kort ska du använda Verso super eye serum som är ett lätt ögonserum som ger huden energi och förebygger ålderstecken. Serumet innehåller retinol 8 som är väldigt effektivt mot pigmentering, rynkor och fina linjer. Förutom serum är en fuktgivande dagkräm också viktigt att använda.

Använd olika produkter för att framhäva ansiktet

När du har tagit hand om huden är det dags för sminkbasen. Foundation och concealer är perfekt att jobba med för att dölja mörka ringar under ögonen, dölja finnar och för att reducera linjer. Med en bra bas är det senare enklare att framhäva fina drag i ansiktet. Matt foundation kan ge ett platt intryck på bild men allt är en smaksak. Att testa en mineralfoundation kan vara en bra idé. Att sedan använda puder, solpuder och highlighter för att skulptera ansiktet är perfekt. Om du använder en skimrande produkt kan du få ytterligare effekt eftersom en sådan produkt reflekteras i blixten och ger därmed en fin lyster.

Lägg extra krut på ögonen

Det kan även vara värt att lägga lite extra fokus på ögonen. Det kommer framhäva ögonen på ett fint sätt på bilden. Eyeliner, kajalpenna och en matt brun skugga runt ögonen lyfter ögat på ett naturligt sätt. En highlighter i ögonvrån öppnar upp ögat. Att definiera ögonbrynen genom att förstärka formen brukar ge ett bra resultat. När det gäller läpparna är det viktigt att verkligen vara noga med kanterna om du använder ett färgstarkt läppstift. Ojämna kanter kan se konstigt ut på bild. När det gäller sminkning beror mycket på vem personen som ska stå framför kameran är. Alla är olika och tycker olika saker är snyggt. Att även lägga lite tid på håret och frisyren kan också vara en bra idé att göra. Det är viktigt att smink och frisyr är i enlighet med personens stil.