Alla fotografer hamnar någon gång i en svacka där man inte känner sig motiverad eller inspirerad till att ta foton. I den här delen har vi samlat några tips på hur du kan få tillbaka din inspiration till att börja fotografera igen.

Fokusera på annat

Om du inte känner motivation eller inspiration till att fotografera kan det betyda att du behöver ta ett steg tillbaka och fokusera på annat för att inspirationen ska komma tillbaka på ett naturligt sätt. Det kan hjälpa att släppa prestationen för att få inspirationen och motivationen tillbaka.

Inspireras av andra fotografer

Internet är en guldgruva när det kommer till att hitta fotograferingsinspiration. Om du använder dig av Instagram kan du se vad dina favoritfotografer har lagt upp i deras flöde. Du kan också se vilka andra fotografer de följer och kanske hitta en ny favoritfotograf. Du kan även kolla igenom hashtags eller be dina följare tips dig om deras favoritfotografer.

Ett annat sätt att hitta inspiration är genom pinterest. Pinterest är en digital anslagstavla där du kan samla dina favoritfoton i egna samlingar du kan gå tillbaka till när du behöver inspiration.